Володимир Зеленський. Джерело: Офіс президента України

Зеленський повідомив, скільки українців вдалось повернути з російського полону (відео)

Президент України Володимир Зеленський 1 лютого висловив подяку країнам, які допомагають нашій державі повертати людей з російського полону. Станом на початок лютого на рідну землю прибуло понад три тисячі українців.

Відповідне повідомлення з'явилось у Telegram Зеленського. Лідер держави наголосив, що Україна пам'ятає кожну нашу людину, яка в полоні в Росії. 

"Дякую нашим партнерам, які допомагають повертати українців додому. 3035 наших людей уже повернулися до рідних. І ця кількість лише збільшуватиметься. Усі наші обов’язково мають повернутися додому", — заявив Зеленський.

Нагадаємо, у середу, 31 січня, Україна провела масштабний обмін полоненими із Росією. Наша держава повернула з російського полону 207 військових та цивільних українців.

Раніше повідомлялось, що Україна та Росія 24 січня мали провести 50 обмін полоненими, але його зірвало падіння літака Іл-76 під Бєлгородом. Росіяни заявили, що на борту літака нібито перебували десятки українських полонених. Але Україна не підтверджує це.

Останній масштабний обмін полоненими між Росією і Україною відбувся 3 січня. Тоді з російського полону повернули понад 200 наших воїнів і цивільних. Серед звільнених — захисники Маріуполя та "Азовсталі". Всі повернені українські захисники пройдуть медогляд, їм відновлять документи й вони проходитимуть реабілітацію.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 01.02.2024 22:08