Фото: Офіс президента

Зеленський пояснив, чи отримував від Китаю пропозиції щодо перемовин із Сі Цзіньпіном

Президент України Володимир Зеленський заявив, що не отримував пропозицій від Китаю щодо переговорів із Сі Цзіньпіном. Проте український гарант передав дипломатичними каналами Пекіну, що виступає за подібний діалог.

Про це він повідомив в інтерв'ю японському виданню The Yomiuri Shimbun.

За словами Зеленського, він звернувся до Пекіну з проханням про співпрацю щодо мирного плану з 10 пунктів, запропонованого українською стороною, і проведення зустрічі на вищому рівні.

Водночас очільник держави скептично поставився до мирної ініціативи Китаю з 12 пунктів, які закликають до припинення вогню та мирних переговорів між Росією та Україною, зазначивши, що на першому місці має бути "повага суверенітету та територіальної цілісності".

"Я не отримував пропозиції від Китаю бути посередником. Мені не надходило пропозиції зустрітися. Але я по дипломатичних каналах дав прямі повідомлення, що хочу поговорити з лідером Китаю Сі Цзіньпіном", — заявив Зеленський.

Нагадаємо, 21 березня повідомлялося, що Китай поки що не погодив можливу розмову свого лідера Сі Цзіньпіна з президентом України Володимиром Зеленським

Зазначимо, днями очільник Китаю Сі Цзіньпін перебував з триденним візитом у МосквіОдними з ключових тем перемовин лідера Китаю та Володимира Путіна були війна РФ проти України та китайський "мирний план".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 25.03.2023 09:18