Скріншот з відео

Зеленський пояснив, що може змінити хід війни в Україні

Сучасна далекобійна зброя могла б змінити хід війни в Україні та забезпечила б українським силам здатність просуватися на фронті. 

Про це президент України Володимир Зеленського сказав в інтерв'ю Cinque minuti.

За словами глави держави, наявність в Україні відповідної зброї дасть змогу належним чином відповісти російській армії, яка використовує далекобійну зброю по українських цивільних містах. 

"Наприклад, Херсон. Вони стоять на іншому березі Дніпра і їх далекобійність більша, ніж у нас. Вони стріляють 20 кілометрів плюс, а у нас — до 20 кілометрів артилерійський снаряд. Якщо у тебе є далекобійна зброя, ти можеш їх вибити далі", заявив глава держави.

Зеленський висловив упевненість, що сучасна далекобійна зброя або та, яка відповідатиме характеристикам російського озброєння, зможе змінити хід війни й дозволить українським військам просуватися на фронті.

Нагадаємо, раніше президент України Володимир Зеленський вже казав про те, що українській армії необхідна далекобійна зброя. Завдяки їй Сили оборони зможуть не лише звільняти від окупантів українські території, а й успішно виконуватимуть оборонні дії, зберігаючи дистанцію від ворога, вважає глава держави.

"Без далекобійної зброї складно не тільки наступальну місію виконувати — складно проводити й оборонну операцію. Це говорить про те, що ти борониш свою землю й не можеш досягти відповідної дистанції, щоб знищити твого ворога. Тобто дистанційну перевагу має ворог", — пояснив глава держави.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 08.03.2024 15:39