Фото: Сайт президента України

Зеленський у Чехії пояснив, навіщо Україні далекобійна зброя

Українській армії необхідна далекобійна зброя. Завдяки їй Сили оборони зможуть не лише звільняти від окупантів українські території, а й успішно виконуватимуть оборонні дії, зберігаючи дистанцію від ворога.

Про це сказав президент України Володимир Зеленський під час зустрічі з представниками ЗМІ у Чехії.

"Без далекобійної зброї складно не тільки наступальну місію виконувати — складно проводити й оборонну операцію. Це говорить про те, що ти борониш свою землю й не можеш досягти відповідної дистанції, щоб знищити твого ворога. Тобто дистанційну перевагу має ворог", — пояснив глава держави.

Зеленський наголосив, що під час переговорів зі союзниками, він постійно акцентує на потребі далекобійного озброєння. В основному, за словами президента, такі переговори відбуваються зі США.

Нагадаємо, у травні Україна звернулась з офіційним запитом до Німеччини, в якому попросила крилаті далекобійні ракети Taurus. Перед цим президенти обох країн обговорювали можливість надання Україні такого типу озброєння.

Водночас на початку липня стало відомо, що ключові постачальники зброї не виконують своїх зобов'язань перед Україною. Попри обіцянки і те, що важке озброєння потрібне Силам оборони під час контрнаступу, поки що Україна отримала лише трохи більш ніж половину очікуваного. За даними Кільського інституту світової економіки, обіцянки нової допомоги для України зменшилися за період, що охоплюється звітом — з 25 лютого до 31 травня — порівняно з попереднім звітним періодом.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 07.07.2023 14:21