Фото: "Мілітарний"

Великі постачальники зброї не виконують зобов'язання перед Україною, — Аналітичний центр

Потужні постачальники зброї не виконують своїх зобов'язань перед Україною. Важке озброєння потрібне українським військовим під час їхнього нинішнього наступу.

Про це повідомляє CNN.

Зазначається, що відправлення зброї в Україну від ключових постачальників, включно зі Сполученими Штатами, Німеччиною та Великою Британією, не відповідають обіцянкам, навіть попри те, що вони потрібні українським воїнам під час їхнього нинішнього наступу.

"Загалом було доставлено лише трохи більш ніж половина важкого озброєння", — повідомив Кільський інститут світової економіки в четвер на своїй сторінці Ukraine Support Tracker.

У звіті також йдеться про те, що обіцянки нової допомоги для київського уряду зменшилися за період, що охоплюється звітом — з 25 лютого до 31 травня — порівняно з попереднім звітним періодом.

"Після сплеску нових зобов'язань перед річницею початку війни загальний рівень нових зобов'язань з боку союзників України знову має тенденцію до зниження", — йдеться у заяві керівника групи Ukraine Support Tracker Крістофа Требеша.

Він наголосив, що військові обіцянки набувають все більшого значення із тривалістю війни та наступальними планами України, "але розрив між обіцяною та наданою військовою допомогою великий".

Проте у позитивному ключі для України у звіті йдеться, що дрібніші країни, включаючи Чехію, Словенію, Польщу та Словаччину, передали близько 80% обіцяної зброї.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський заявив, що Україна просила у союзників пришвидшити постачання зброї, щоб Сили оборони почали контрнаступ якомога раніше. Чим більше часу мав ворог, тим важче українським захисникам відвойовувати окуповані території.

Раніше повідомлялось, що українські військові розпочали контрнаступ, однак у Міноборони наголошують на тому, що не варто очікувати швидких результатів. І тим більше не оцінювати дій на фронті, адже робити це можуть тільки військові.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 07.07.2023 10:27