Фото: elysee.fr

"Дозволять здійснити контрнаступ": Макрон пообіцяв Україні далекобійні ракети

Франція готує для України новий пакет військової допомоги. Зокрема, очікується передача десятки броньованих машин та легких танків, а також ракет великої дальності.

Про це повідомив очільник Франції Еммануель Макрон в інтерв’ю французькій телекомпанії TF1 у понеділок, 15 травня, після недільного прийому президента України Володимира Зеленського. Його слова цитує видання Brignoles.

Макрон зазначив, що ракети великої дальності дозволять Україні здійснити контрнаступ.

"Ми вирішили поставити нові боєприпаси. Також буде допомога в ремонті транспортних засобів та зброї", — сказав президент Франції.

Водночас Макрон підтвердив позицію Франції щодо поставки літаків Україні. На запитання, чи надішле Париж винищувачі Києву, президент Республіки відповів, що йдеться не про літаки, а лише про ракети та навчання.

"Ми не будемо поставляти зброю, яка дозволила б Україні досягти російської землі", — додав він.

Водночас Макрон 15 травня заявляв, що українські пілоти можуть розпочати навчання на західних винищувачах уже зараз. За його словами, Франція готова без зайвих зволікань запустити цей процес.

Нагадаємо, Велика Британія передасть Україні сотні ракет протиповітряної оборони та нові ударні безпілотники великої дальності.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Війна, 16.05.2023 04:00