Володимир Зеленський на прес-конференції 19 грудня 2023 року. Скріншот

Зеленський пояснив, як війна на Близькому Сході вплинула на допомогу Україні

Війна на Близькому Сході має значний вплив на виділення допомоги нашій державі. Зокрема, деякі країни почали вагатися, кому надавати кошти — Україні чи Ізраїлю.

Про це президент України Володимир Зеленський розповів під час прес-конференції за підсумками 2023 року.

"Війна впливає на допомогу Україні, йде розфокусування уваги з боку світової спільноти. Це погано впливає на стійкість України. Ми повинні розуміти, що у нас відбувається повномасштабна війна. Зіграли роль і дипломатичні успіхи Росії, внаслідок її впливу деякі країни почали вагатися, чи допомагати нам", — пояснив гарант.

Президент заявив, що через початок війни на Близькому Сході деякі країни почали вагатися, кому спочатку надати допомогу — Ізраїлю чи Україні. Він підтвердив, що планував поїздку на Близький Схід, але не з його вини вона не відбулася.

"Що стосується моєї поїздки на Близький Схід і в цілому в регіон. Я був готовий на самому початку, і це факт. І це був мій прямий сигнал колегам за кордоном. Напевно, у них були інші пріоритети. Я не можу дуже сильно гратися з графіком і пріоритетами своїми, бо я керую країною у війні", — підкреслив Зеленський.

Нагадаємо, 7 жовтня бойовики ХАМАСу вторглися до Ізраїлю. Вони вбивали та викрадали військових та мирних людей. Ізраїль у відповідь оголосив про початок операції "Залізні мечі" та обстрілював місця терористів. Вже 11 жовтня ізраїльське онлайн-видання Ynet повідомляло, що президент України Володимир Зеленський вивчає можливість відвідати Ізраїль. Проте вказали, що Зеленський переніс свій візит до Ізраїлю.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 19.12.2023 21:13