Скріншот з відео

Зеленський прибув до Вашингтона перед стартом саміту НАТО (фото)

У вівторок, 9 липня, президент Володимир Зеленський разом з першою леді України Оленою Зеленською прибули до Вашингтона. Там сьогодні стартує саміт Північноатлантичного альянсу.

Про це повідомляє телеканал FREEДОМ.

За даними джерела, перед початком саміту НАТО Зеленські поклали вінки до пам’ятника жертвам Голодомору та зустрілися з українською громадою Вашингтона.

Варто зазначити, що ювілейний саміт Альянсу відбудеться з 9 по 11 липня. Попередній відбувся в липні 2023 року у Вільнюсі. Тоді Альянс ухвалив рішення, що Україна стане членом блоку без Плану дій щодо членства (ПДЧ).

Як зазначають західні ЗМІ, союзники по НАТО попередньо домовилися профінансувати військову допомогу Україні 2025 року на суму 40 мільярдів євро, відповідне рішення мають затвердити на саміті. Деякі впливові експерти зазначили, що прямого запрошення до членства в НАТО Україна на цьому саміті не отримає. Натомість Альянс планує оголосили про нові заходи підтримки України, аби зміцнити її довгостроковість і гарантованість незалежно від того, хто стане наступним президентом США.

У Вашингтоні країни НАТО також мають оголосити про створення нового командування Альянсу в німецькому Вісбадені, яке координуватиме постачання військової техніки Києву та навчання українських військових. До роботи в цій структурі залучать 700 військовослужбовців США й інших країн-членів НАТО. Командування візьме на себе більшу частину місії, які виконували американські військові після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Нагадаємо, журналісти CNN дізналися, що в проекті комюніке саміту НАТО у Вашингтоні шлях України до Альянсу визначений як "незворотній". Окрім того, Північноатлантичний альянс підготував додаткові заходи підтримки Києва.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 09.07.2024 18:49