Іван Гаврилюк. Джерело: armyinform.com.ua

Зеленський призначив заступника Умєрова на ще одну важливу посаду

Перший заступник міністра оборони Іван Гаврилюк очолив комісію з військово-технічного співробітництва. Таке призначення підписав президент України Володимир Зеленський.

Про це свідчить указ президента №736. У ньому йдеться про те, що Гаврилюка, який також є першим заступником міністра оборони, призначили на посаду голови Міжвідомчої комісії з політики військово-технічного співробітництва й експортного контролю.

Водночас з цієї посади звільнили колишнього заступника міністра економіки Ігоря Фоменка, якого звільнили з Мінекономіки 18 червня 2024 року.

Зеленський доручив голові комісії у двотижневий термін подати пропозиції щодо персонального складу комісії.

"Визнати таким, що втратив чинність, указ президента України від 9 жовтня 2023 року № 680/2023 "Питання Міжвідомчої комісії з політики військово-технічного співробітництва та експортного контролю". Цей указ набирає чинності з дня його опублікування", — йдеться в документі.

Також президент призначив секретаря Ради національної безпеки й оборони України Олександра Литвиненка головою Ради експертів з питань енергетичної безпеки.

Нагадаємо, раніше Іван Гаврилюк розповідав, що українські Сили оборони у першу чергу потребують засоби протиповітряної оборони та ракети до цих установок. Також армії бракує артилерійських снарядів і засобів радіоелектронної боротьби.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 26.10.2024 11:15