Фото: Офіс президент

Зеленський провів телефонну розмову з генсеком ООН: про що говорили

У середу, 29 травня, президент Володимир Зеленський провів телефонну розмову з генеральним секретарем Організації Об'єднаних Націй Антоніу Гутеррішем. Сторони обговорили майбутній Саміт миру, який пройде у Швейцарії 15-16 червня.

Про це гарант повідомив у своєму Telegram-каналі.

"Провів телефонну розмову з генсеком ООН Антоніу Гутеррішем. Подякував за активну підтримку Формули миру та Саміту миру", — зазначив український президент.

Зеленський наголосив, що усі пункти Формули миру, які будуть опрацьовані у Швейцарії 15 та 16 червня, засновані на Статуті та резолюціях ООН, а також на базових людських цінностях.

"Саме тому участь ООН важлива для глобальних зусиль", — підкреслив гарант.

Варто зазначити, що протягом 15-16 червня у Швейцарії відбудеться Саміт миру. Україна винесе на розгляд три головні пункти, які стануть предметом обговорень. Це питання пов'язані з енергетикою, харчовою безпекою, вільним судноплавством та звільненням полонених.  Участь у Глобальному саміті миру підтвердили майже 100 країн. 

Нагадаємо, 29 травня президент Володимир Зеленський також провів перемовини із прем'єр-міністром Австралії Ентоні Албенізі. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 29.05.2024 20:41