Фото: Офіс президента

Зеленський розповів про пріоритети України на найближчий час

Президент Володимир Зеленський заявив, що пріоритети України сьогодні — це забезпечення зброєю наших військових.

Про це він повідомив під час відеозвернення ввечері 18 травня.

"Щойно провів засідання військового кабінету. Це наш особливий формат роботи у вузькому колі з тими, хто відповідає за оборону держави. Були командувачі ключових напрямків фронту. Також Головком, Генштаб, розвідка, безпека", — сказав Зеленський.

Президент подякував військовим за виконані стратегічні завдання. Гарант також повідомив, що до наступу готуються й інші бригади.

"Щодо захисту цивільних громадян  Повітряні сили  молодці, тут із деталями. Наші пріоритети на цей тиждень, наступний і на найближчий час загалом  додаткові системи ППО, додаткові ракети, навчання й літаки, далекобійна зброя. І це буде",  повідомив Зеленський.

Нагадаємо, українські воїни взяли під контроль південно-західну частину Бахмута та просуваються вперед на окремих ділянках міста. Ворог впродовж дня інтенсивно обстрілював позиції наших бійців на цьому напрямку. 

Додамо, аналітики ISW вважають, що Росія посилює наступ в районі Бахмута. У відповідь на контратаки бійців ЗСУ навколо міста армія окупантів перекинула на лінію зіткнення чотири додаткові батальйони. Експерти відзначають, що російське військове командування протягом останніх тижнів, ймовірно, вирішило підготуватися до можливих українських контрнаступальних операцій. Однак ситуація у Бахмуті й перегрупування військ на цю ділянку фронту може підірвати стабільність лав окупантів на інших відрізках.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Війна, 18.05.2023 21:26