Фото: "Укренерго"

Данія надасть Україні кошти на відновлення енергетики: скільки виділять

Данії надасть Україні 130 мільйонів данських крон (понад 16 мільйонів євро) для відновлення енергетичної системи.

Про це повідомила прес-служба Міністерства клімату, енергетики та комунальних послуг Данії.

"Напередодні опалювального сезону триває цілеспрямоване знищення Росією доступу українців до електроенергії та тепла. Новий внесок Данії у розмірі 130 мільйонів данських крон зробить енергопостачання більш стійким", — йдеться в повідомленні.

Зазначається, що кошти спрямують на запровадження надзвичайних заходів під час російських атак атаках, закупівлі обладнання та запасних частин для підтримки відновлення безпеки електропостачання.

"Армія Путіна не лише перетинає українські кордони, Росія порушує правила війни своїми масованими атаками на українську систему електро– та теплопостачання. Зараз зима не за горами, і багато українських домівок залишаться без тепла та світла", — зазначив міністр клімату, енергетики та комунальних послуг Данії Ларс Аагаард.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр Данії Метте Фредеріксен заявила, що союзники України повинні перестати вагатися, допомагаючи країні дати відсіч, і дозволити використати передану зброю для ударів по території Росії. Глава Кремля Володимир Путін перетнув червону лінію, коли реалізував повномасштабне вторгнення в Україну.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 23.09.2024 21:21