Фото: ілюстраційне. Джерело: ДТЕК

Відновлення енергетичного сектору є нагальною потребою України — підсумкове рішення ЄС

У Європейському Союзі наголошують на потребі негайно посилити підтримку української енергосистеми. Йдеться про допомогу Україні у сфері енергетики з боку країн ЄС.

Про це стало відомо з підсумків саміту ЄС, пише "Європейська правда".

Лідери країн ЄС закликали продовжувати надавати Україні гуманітарну допомогу та допомогу у сфері цивільного захисту, адже наразі гуманітарна ситуація погіршується, особливо це проявляється у прифронтових регіонах країни.

"Євросоюз залишається відданим підтримці відновлення та реконструкції України, включаючи допомогу у розмінуванні, яке відбувається у координації з міжнародними партнерами", — йдеться у повідомленні.

Зокрема, у підсумках саміту ЄС йдеться, що Європейська Рада закликає Європейський Союз та держави-члени у координації з партнерами негайно посилити підтримку енергетичного сектору України. Також Єврорада запропонувала Єврокомісії та високому представнику Жозепу Боррелю пришвидшити підготовку до надання допомоги Україні в опалювальний період.

Нагадаємо, 27 червня очільник правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький повідомляв, що ситуація з енергетикою в Україні в зимовий період буде досить непростою. Енергетики розглядають кілька сценаріїв її проходження.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 28.06.2024 12:22