Фото: Офіс президента

Зеленський розповів про розмову із Трампом два місяці тому

Президент України Володимир Зеленський два місяці тому провів телефонні перемовини із кандидатом у президенти Сполучених Штатів Америки Дональдом Трампом.

В інтерв’ю CNN гарант розкрив подробиці перемовин із Трампом.

"Я розмовляв телефоном із Дональдом Трампом, і він сказав, що дуже підтримує нас, в нас була хороша розмова. Він розуміє, як важко виживати під час війни, і він зробить усе, щоб зміцнити Україну", — сказав Зеленський.

Президент зауважив, що під час діалогу Трамп "був дуже прихильним". До того ж він додав, що готовий презентувати мирний план України Трампу, щоб почути його реакцію.

"Я готовий поділитися (планом, — ред.) з президентом Джо Байденом. Тоді, звичайно, думаю, було б чесно й правильно поділитися і з двома кандидатами — з Дональдом Трампом та Камалою Гарріс. Оскільки багато речей залежать від рішень Конгресу США, то його слід представити і йому. Після цих кроків ми готові поділитися ним із людьми", — сказав він.

Водночас Зеленський прокоментував і заяви Трампа щодо швидкого завершення війни в Україні, які він вже неодноразово робив. Президент вважає такі слова лише передвиборчими обіцянками.

"Передвиборчий період і передвиборчі заяви — це передвиборчі заяви. Іноді вони не дуже реальні", — зазначив Зеленський.

Нагадаємо, раніше кандидат у віце-президенти США від Республіканської партії Джеймс Ді Венс розсекретив "мирний план" Трампа щодо закінчення війни в Україні. Згідно з планом, бойові дії в Україні повинні зупинитись на поточній лінії фронту, а Київ змушений буде відмовитись від вступу до Євросоюзу і НАТО.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 14.09.2024 11:25