Володимир Зеленський. Джерело: Офіс президента України

Зеленський розповів подробиці процесу повернення додому українських полонених

У п’ятницю, 13 вересня, Україна повернула додому ще 49 військовополонених. Загалом вдалося повернути з полону вже 3 569 українців і українок.

Про це розповів президент Володимир Зеленський під час традиційного вечірнього відеозвернення.

"Насамперед вдячність нашим воїнам, бойовим підрозділам, які поповнюють обмінний фонд для нашої держави. На різних напрямках. Також наші спеціальні служби, які протидіють диверсантам, колаборантам. Завдяки саме такій роботі представники України, наша команда щодо обмінів може звільняти наших людей із російського полону", — зазначив він.

За його словами, таким чином іще 49 українців і українок повернулися додому. Серед них — і військові, і цивільні. Це воїни Збройних сил України, наші прикордонники, Національна гвардія, зокрема захисники та захисниці "Азовсталі", також двоє поліцейських.

"Серед цивільних наших людей Леніє Умєрова — дівчина, яку росіяни захопили в Криму, коли вона їхала до хворого батька. Повернуто й Героя України, військового медика Віктора Івчука. Дякую всій нашій команді, яка займається обмінами. Всім, хто залучений і чия робота все це забезпечує: Збройним силам України, Головному управлінню розвідки, Службі безпеки України, керівнику Офісу президента, омбудсмену. Дякую!" — підсумував Володимир Зеленський.

Нагадаємо, у 12 бригаді спеціального призначення "Азов" розповіли, скільки їхніх військових досі залишаються в російському полоні. Це понад 900 бійців.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 13.09.2024 21:35