Дональд Трамп і Джеймс Ді Венс. Джерело: Getty Images / Global Images Ukraine

Соратник Трампа озвучив "мирний план" екс-президента США щодо України

Згідно з "мирним планом" колишнього президента США Дональда Трампа, бойові дії в Україні повинні зупинитись на поточній лінії фронту, а Київ змушений буде відмовитись від вступу до Євросоюзу і НАТО. Його деталі розсекретив кандидат у віце-президенти США від Республіканської партії Джеймс Ді Венс.

Про це він заявив в ефірі подкасту Shawn Ryan Show.

"Думаю, це виглядатиме так: Трамп сідає і каже росіянам, українцям і європейцям: "Ви, хлопці, повинні з'ясувати, який вигляд має мирне врегулювання". Ймовірно, приблизно як нинішня лінія розмежування між РФ та Україною. Це буде демілітаризована зона, яку сильно укріплять, щоб росіяни не вдерлися знову", — підкреслив кандидат у віце-президенти США.

На думку республіканців, таке рішення нібито допоможе Києву "зберегти" суверенітет. Венс також зауважив, що Україна повинна бути "нейтральною та не вступати до НАТО й інших союзницьких інституцій".

"Росія хоче, щоб ця війна закінчилася. Україна хоче, щоб ця війна закінчилась. Європа, яка недофінансувала цю війну, тоді як американські платники податків були щедрими до українців, теж хоче завершити війну", — заявив Венс.

За словами кандидата у віце-президенти США, Європа нібито хоче завершити війну в Україні через зростання цін на енергоносії.

Нагадаємо, раніше спікер Палати представників Конгресу США Майк Джонсон заявляв, що кандидат у президенти США Дональд Трамп у разі його перемоги на президентських виборах міг би продемонструвати силу та закінчити війну Росії проти України. Республіканець може це зробити за допомогою телефонного дзвінка.

За даними The Wall Street Journal, можливий "мирний план" кандидата в президенти Сполучених Штатів Америки Дональда Трампа в разі його перемоги передбачає збільшення військової допомоги Україні та її членство в Європейському Союзі та НАТО.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 13.09.2024 07:07