Фото: Twitter (X) Майка Джонсона

Спікер Джонсон пояснив, як Трамп може закінчити війну в Україні

Кандидат у президенти Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп у випадку його перемоги на президентських виборах міг би продемонструвати силу та закінчити війну Росії проти України. Республіканець може це зробити за допомогою телефонного дзвінка.

Про це заявив спікер Палати представників Конгресу США Майк Джонсон, пише ABC News. 

Джонсон наголосив, що під час президентства Трампа Москва не влаштовувала повномасштабного вторгнення до України, та додав, що, на його думку, кандидат у президенти від Республіканської партії "зможе покласти край російсько-українській війні". Тому що Трамп "може продемонструвати силу".  

"Ми підтримуємо мир силою. Ми не мали цього за три з половиною роки правління адміністрації Байдена. Було з точністю до навпаки. У нас не було конфлікту в Ізраїлі, війни в Ізраїлі, як зараз, тому що Іран був посилений за Байдена. У нас не було Китаю, який діяв би так провокаційно, як зараз, у всьому світі", — додав він.

Джонсон зазначив, що під час саміту НАТО у Вашингтоні, який проходив з 9 по 11 липня, він провів зустрічі з іноземними лідерами, очільниками держав з усього світу, які є опонентами США. За його словами, вони глибоко стурбовані нестабільністю, яку Вашингтон відображає на світовій арені через Джо Байдена та його "слабке керівництво".

"Трамп має можливість підхопити телефонний дзвінок і висунути погрози та вимоги представникам країн, які ведуть війни, у всьому світі, на які вони звертають увагу, тому що вони певним чином бояться його. У цьому є справжня цінність", — додав Джонсон.

Нагадаємо, 21 липня президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден повідомив, що виходить із виборчих перегонів. Таке рішення він пояснив тим, що планує зосередитися виключно на виконанні своїх обов'язків як президента на залишок його президентського терміну. Водночас він закликав Демократичну партію висунути замість нього нинішню віце-президентку країни Камалу Гарріс. Пізніше сама американська посадовиця заявила, що братиме участь у виборах президента від демократів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 22.07.2024 11:38