Фото: x.com/KamalaHarris

Камала Гарріс заявила про намір балотуватися у президенти США від демократів

У неділю, 21 липня, президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден повідомив, що виходить із виборчих перегонів. Таке рішення він пояснив тим, що планує зосередитися виключно на виконанні своїх обов'язків як президента на залишок його президентського терміну.

Водночас він закликав Демократичну партію висунути замість нього нинішню віце-президентку країни Камалу Гарріс. Пізніше сама американська посадовиця заявила, що братиме участь у виборах президента від демократів.

"Для мене велика честь отримати підтримку президента, і я маю намір заслужити та виграти цю номінацію. У нас залишилося 107 днів до дня виборів. Разом ми будемо боротися. І разом ми переможемо", — цитує Гарріс The New York Times.

Вона додала, що за останній рік подорожувала країною, розмовляючи з американцями "про очевидний вибір на цих важливих виборах".

"І це те, що я продовжуватиму робити в майбутні дні та тижні. Я зроблю все, що в моїх силах, щоб об'єднати Демократичну партію і нашу націю, щоб перемогти Дональда Трампа та його програму "Проект 2025", — заявила віце-президентка США.

На рішення Байдена відреагував його головний опонент на виборах президента США — кандидат від республіканців Дональд Трамп. У телефонній розмові з журналістами через кілька хвилин після того, як Байден оголосив про свій вихід із перегонів 2024 року, Трамп схарактеризував його як "найгіршого президента за всю історію нашої країни".

Також Трамп заявив, що, на його думку, віце-президентку Камалу Гарріс буде легше перемогти, ніж Байдена.

Нагадаємо, 4 липня стало відомо, що Байден пройшов медичне обстеження після невдалого виступу на дебатах із кандидатом у президенти Дональдом Трампом. Журналісти зазначали, що лікар Білого дому провів лише короткий огляд Байдена через симптоми застуди, які у нього зберігаються. Цей огляд не включав серйозних тестів.

20 липня стало відомо, що Байден захворів на коронавірус.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 22.07.2024 00:12