Володимир Зеленський. Джерело: Офіс президента України

Зеленський розповів про ситуацію в Курській області, похваливши захисників

Під час вечірнього відеозвернення 18 вересня президент Володимир Зеленський розповів про ситуацію в Курській області Російської Федерації. Там наші захисники утримують раніше зайняті позиції.

Текст звернення з'явився на сайті президента.

Зеленський зазначив, що у середу заслухав дві доповіді головкома Олександра Сирського. Спочатку тривала доповідь щодо всіх напрямків наших дій, оборони та наступальних кроків. 

"Генерал Сирський доповів щодо змін ситуації в Курській області та нашої на це реакції. Сильної реакції. Кожен наш підрозділ там — молодці! Утримуємо ситуацію на нашому плацдармі в межах розрахунків. Максимальна увага і напрямкам на Харківщині та Донеччині — усьому нашому Сходу. Покровськ, Торецьк, Курахове. Ми працюємо над посиленням, і це стосується і зброї, і особового складу", — додав Володимир Зеленський.

Нагадаємо, раніше британські розвідники повідомляли, що за минулий тиждень окупанти не просунулися суттєво до Покровська в Донецькій області. Однак росіяни розпочали наступальні дії у Курській області, щоби відсунути звідти українські сили.

Раніше повідомлялось, що обов'язкову евакуацію населення оголошено у Рильському та Хомутовському районах Курської області. Ці землі розташовані в 15-кілометровій зоні у прикордонній з Україною зоні.

Як зазначили аналітики американського Інституту вивчення війни, операція України у Курській області Росії стимулювала країну-агресорку до проведення обмінів військовополоненими. Проте цей ефект може бути короткостроковим.

Своєю чергою представник створеної на цій території комендатури Збройних сил України Олексій Дмитрашківський заявив, що нашим військовим вдалось зупинити російський контрнаступ у Курській області. Ворог намагався атакувати з флангів, але був зупинений.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 18.09.2024 22:21