Фото: Офіс президента

Зеленський розповів, що про витік документів Пентагону дізнався з новин

Президент України Володимир Зеленський розповів, чи отримував дані від США щодо витоку секретних даних. Глава держави дізнався про витік розвідданих разом із усіма, з новин.

Про це Володимир Зеленський сказав в інтерв'ю The Washington Post.

Так, 8 квітня газета The New York Times заявила про появу в мережі секретних документів США щодо України, Китаю та Близького Сходу. У Вашингтоні визнали, що масштаб такого витоку разом із чутливістю самих даних може завдати величезної шкоди.

Володимир Зеленський зазначив, що інцидент був невигідний для України та для репутації Сполучених Штатів. Документи, що потрапили в мережу, включали песимістичні оцінки США щодо війни України з Росією.

"Я не отримував інформації ні від Білого дому, ні від Пентагону заздалегідь. У нас не було такої інформації. Особисто я цього не робив. Це безперечно погана історія. Нам це невигідно. Це невигідно для репутації Білого дому, і я вважаю, що це невигідно для репутації Сполучених Штатів", — сказав президент.

Нагадаємо, 7 квітня повідомлялося, що у соцмережі Twitter й Telegram потрапили засекречені документи, які нібито детально описують секретні плани США й НАТО щодо нарощування Сил оборони України перед запланованим контрнаступом. Наразі Пентагон розслідує, хто міг стояти за витоком важливих документів.

У США вважають, що Російська Федерація може бути причетною до витоку кількох секретних військових документів.

12 квітня стало відомо, що до витоку секретних документів Сполучених Штатів про український контрнаступ причетний військовослужбовець національної гвардії у Форт-Брегзі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 03.05.2023 12:25