Фото: сайт президента

Зеленський розповів, які кроки готує Україна для звільнення Криму (відеозвернення)

У вівторок, 8 серпня, президент України Володимир Зеленський вкотре звернувся до народу. Глава держави, зокрема, розповів, що влада робить деокупацію Криму все більш досяжною та продуманою.

Текст звернення з'явився на сайті президента.

Звільнення Криму

Зеленський наголосив, що сьогодні провів нараду щодо змістовного наповнення нашої політики повернення Криму та його реінтеграції. 

"Очевидно, що після звільнення Криму від окупації туди повернуться й економічні можливості, і особиста безпека для людей, і відчуття реальної свободи, якого там немає вже з 14-го року. Але все це не повинно бути просто абстрактним — під кожну деталь деокупації Криму має бути конкретний зміст. Як саме нормальне життя повертається. Що саме це означає для Криму й для всіх наших людей. Це має бути для всіх зрозуміло. Крок за кроком ми робимо деокупацію Криму все більш досяжною та продуманою", — сказав президент.

Дипломатичний фронт

Зеленський 8 серпня провів розмову з прем’єр-міністром Нідерландів Марком Рютте: ключове в розмові — це захист людей від російських окупантів. 

"Детально обговорили, як посилити наших воїнів на передовій і дати більше безпеки нашим містам і селам, усій нашій землі. Готуємо нові оборонні пакети, і я вдячний за це й особисто Марку, і всім у Нідерландах — кожному й кожній, хто з Україною. Готуємо посилення нашої авіації сучасними літаками, і саме Нідерланди можуть стати лідерами в питанні про F-16 для України", — заявив глава держави.

Зеленський наголосив на важливості приєднання Нідерландів до декларації "Великої сімки" про безпекові гарантії для нашої держави.

"Ми обговорили, як саме ці гарантії можна деталізувати на двосторонньому рівні. Окрім того, я запросив Марка, пана прем’єр-міністра, взяти участь у саміті нашої Кримської платформи на рівні лідерів — цей саміт відбудеться вже 23 серпня", — додав президент України.

Нагадаємо, Володимир Зеленський в інтерв'ю латиноамериканським ЗМІ заявив, що контрнаступ Збройних сил України проходить складно. Проте українська армія володіє ініціативою на полі бою.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 08.08.2023 23:17