Фото: Офіс президента

Зеленський шукає "більш гнучкий" підхід для завершення війни, — Bloomberg

Президент України Володимир Зеленський, ймовірно, шукає "більш гнучкий" підхід для завершення війни в Україні через побоювання зменшення підтримки Заходу.

Про це повідомляє Bloomberg із посиланням на власні джерела.

Журналісти наголосили, що українські та "близькі до НАТО" чиновники розповіли, що український, можливо, готується прийняти більш гнучкий підхід для того, аби покласти край війні. У чому саме полягає цей гнучкий підхід поки точно не відомо. Однак він точно не міститиме у собі територіальних поступок агресору.

"Але враховуючи те, що постраждала від війни Україна наближається до третьої повної зими війни, а підтримка Заходу демонструє ознаки занепаду й кінця конфлікту не видно, українські чиновники дали зрозуміти, що вони готові визнати, що в гру має вступити ендшпіль, офіційні особи сказали за умови, що їхні імена не будуть називатися, оскільки переговори відбуватимуться за закритими дверима", — запевняє видання. 

До того ж, за даними Bloomberg, партнери посилили тиск щодо більш конкретного плану, який передбачає конкретні пункти, у яких прописано, чим може закінчитися війна з РФ. 

"Протистояння на полі бою, напружені бюджети на Заході і, перш за все, результати президентських виборів у США в листопаді спонукали союзників уважніше придивитися до вирішення конфлікту шляхом переговорів", — йдеться у повідомленні.

На думку одного з чиновників, із яким поговорило видання, через те, що український план перемоги ще не оприлюднили, українські посадовці, ймовірно, використовують цей "елемент стратегічної невизначеності для подальшого руху вперед".

Як розповіли Bloomberg інші чиновники, на президента США Байдена "тиснуть", щоб він надав Україні офіційне запрошення до НАТО, яке сприйматимуть як "потенційний козир на будь-яких переговорах за участю Кремля".

Нагадаємо, український лідер Володимир Зеленський представить свій план перемоги на зустрічі контактної групи з питань оборони України у форматі "Рамштайн". На саміті, який відбудеться за участю президента США Джо Байдена, очікуються рішучі кроки щодо підтримки України. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 09.10.2024 08:57