Володимир Зеленський. Джерело: Офіс президента

Зеленський скликав військовий кабінет за участю обмеженого кола людей: що обговорили

Президент Володимир Зеленський 12 вересня скликав військовий кабінет, на якому у вузькому колі наближених людей обговорив ситуацію на фронті, продовження українського наступу й інші питання, пов’язані з цим.

Про це український лідер написав у своїх соціальних мережах.

"Військовий кабінет. Вузьке коло людей. Вузьке коло питань. Сьогодні говорили лише про фронт: продовження нашого наступу, напрямки, прогнози, забезпечення, зброя та боєприпаси, власне виробництво, інформація розвідок", — зазначив він.

Зеленський також додав, що українські сили готуються до зустрічних дій ворога. Йдеться про зведення укріплень, підсилення наших оборонців на відповідних ділянках, дані розвідок про дати та напрямки.

Раніше Зеленський в інтерв'ю виданню The Economist заявляв, що навіть незначний прогрес на полі бою має велике значення для України. На його думку, українським військовим необхідно натиснути на російських окупантів на Півдні, що змусить їх втекти із цього та інших напрямків на передовій. Він зазначив, що захисникам України вдалося прорвати першу із трьох основних оборонних ліній країни-агресора Росії у Запорізькій області. Водночас Зеленський наголосив, що великий прорив ще попереду.

Нагадаємо, в неділю, 10 вересня, президент України повідомив про успіхи Сил оборони на фронті. Зокрема, він вказав на просування вперед на Таврійському та Бахмутському напрямках. На Куп’янському, Лиманському, а також поблизу Авдіївки та Марʼїнки українські сили тримають позиції.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 12.09.2023 12:19