Володимир Зеленський. Джерело: Офіс президента України

Зеленський у вівторок відвідає Румунію

У вівторок, 10 жовтня, відбудеться візит президента України Володимира Зеленського до Румунії. Це буде перша поїздка українського лідера до країни з початку російського повномасштабного вторгнення.

Про це повідомила канцелярія румунського президента Клауса Йоганніса. Глава держави прийме Зеленського в Котроченському палаці в Бухаресті.

"Візит підтверджує незмінну безумовну підтримку Румунією України в контексті незаконної війни Росії проти нашої держави, а також особливий характер двосторонніх відносин між Румунією та Україною, їхній потенціал та необхідність обговорення на найвищому рівні проєктів та питань, що становлять взаємний інтерес", — йдеться в повідомленні.

Лідери України та Румунії обговорять посилення підтримки Києва в протистоянні російській агресії, безпекову ситуацію в регіоні та в Чорному морі й "необхідні кроки для її врегулювання", а також розвиток двосторонньої співпраці.

Нагадаємо, Румунія переміщує засоби протиповітряної оборони ближче до своїх населених пунктів на Дунаї на кордоні з Україною, де російські безпілотники атакують зернові об'єкти, та додає до цього району військові спостережні пункти та патрулі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 09.10.2023 18:45