Фото: Telegram Зеленського

Зеленський відвідає ще дві країни одразу після візиту Литви: подробиці

Президент України Володимир Зеленський планує відвідати Естонію та Латвію після сьогоднішнього візиту до Вільнюса. Там український лідер обговорить безпеку, інтеграцію до Євросоюзу та НАТО, а також співпрацю в галузі РЕБ і дронів.

Про це глава держави повідомив у Telegram. Зеленський, зокрема, назвав Литву, Естонію та Латвію "нашими надійними друзями та принциповими партнерами".

"Згодом буду в Таллінні та Ризі, а сьогодні — Вільнюс. Переговори з президентом, прем’єр-міністром, спікером Сеймасу. Зустрічі з представниками політичних сил, ЗМІ та української громади", — йдеться у повідомленні президента.

Зеленський також висловив подяку "за безкомпромісну підтримку України впродовж усіх 10 років війни, а особливо зараз, після початку повномасштабного вторгнення".

Раніше повідомлялось, що Литва оголосила про надання Україні нового пакету військової допомоги на суму 200 мільйонів євро. Туди, зокрема, увійдуть боєприпаси, генератори та бронемашини M577.

Також Володимир Зеленський вже найближчим часом може взяти участь у міжнародному форумі в Давосі та відвідати столицю Швейцарії, місто Берн. У Давосі Зеленський, ймовірно, виступить перед представниками інших країн. Кілька незалежних джерел видання, які ознайомлені з планами візиту, вказують на 15 січня як вірогідну дату поїздки.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 10.01.2024 17:53