Володимир Зеленський. Джерело: Офіс президента України

Зеленський вперше після повномасштабного вторгнення РФ відвідає Румунію: коли це станеться

Наступного тижня відбудеться візит президента України Володимира Зеленського до Румунії. Це буде перша поїздка українського лідера до Румунії з початку російського повномасштабного вторгнення.

Про це повідомляє румунський телеканал Digi24 з посиланням на власні джерела. 

Зазначається, що візит Зеленського не є частиною турне кількома країнами. Це буде спеціальний візит лише до Румунії, де глава держави зустрінеться з президентом Клаусом Йоганнісом та іншими румунськими посадовцями. Також джерело нагадало, що раніше прем'єр-міністр України Денис Шмигаль анонсував приїзд Зеленського до Румунії.

Цікаво, що президенти України та Румунії зустрічалися у четвер в іспанській Гранаді, в рамках саміту Європейської політичної спільноти. 

Румунський прем’єр і кілька міністрів також повинні відвідати Київ: вони обговорять спільну безпеку, а також про енергетику, сільське господарство та інші питання.

Нагадаємо, Румунія переміщує засоби протиповітряної оборони ближче до своїх населених пунктів на Дунаї на кордоні з Україною, де російські безпілотники атакують зернові об'єкти, та додає до цього району військові спостережні пункти та патрулі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 06.10.2023 13:49