Фото: Офіс президента

Зеленський ввів у дію нові санкції проти росіян: до списку потрапили 185 фізичних і 181 юридична особи

У четвер, 7 грудня, президент Володимир Зеленський увів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони про нові санкції проти російських громадян і компаній.

Відповідний указ №813/2023 оприлюднений на сайті глави держави.

У санкційний список потрапили 181 компанія та 185 фізичних осіб, серед яких більшість — громадяни РФ, але є громадянка Молдови, громадянин Узбекистану та Німеччини. Санкції запровадили переважно на 10 років.

Відповідно до указу, МЗС має поінформувати компетентні органи Євросоюзу, США та інших держав про застосування санкцій і порушити перед ними питання про запровадження аналогічних обмежувальних заходів. Також наголошується, що цей указ набирає чинності з дня опублікування.

До переліку фізосіб, зокрема, входять Апті Алаудінов та Рамзан Цицулаєв, які є соратниками голови Чечені Кадирова. Крім того, до списку потрапили заступник прем'єр-міністра Татарстану Мідхат Шагіахметов, гендиректор "Ульянівського автомобільного заводу" Аділь Ширінов та десятки осіб, пов'язаних з поставками електронних компонентів для збройової промисловості Росії, керівники та співзасновники підприємств, пов'язаних з оборонкою та військово-промисловим комплексом країни-агресора.

Нагадаємо, 7 грудня уряд Великої Британії оголосив про запровадження нових санкцій проти осіб та груп, які займаються експортом військового обладнання до країни-агресорки Росії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 07.12.2023 16:43