Фото: "Укрінформ"

Британія оголосила про нові санкції проти посібників Путіна: хто у чорному списку

Уряд Великої Британії оголосив про запровадження нових санкцій проти осіб та груп, які займаються експортом військового обладнання до країни-агресорки Росії.

Про це повідомляється на сайті британського уряду.

"У співпраці з нашими партнерами із Групи семи (G7) та міжнародними союзниками ми продовжуватимемо посилювати тиск на Путіна та боротися з третіми сторонами, які постачають санкційні товари та технології в Росію", — заявила міністр з питань санкцій Анн-Марі Тревельян.

До санкційного списку потрапили підприємства з Білорусі, Китаю, Сербії, Туреччини, ОАЕ та Узбекистану, які продовжують підтримувати незаконне вторгнення Росії в Україну.

Зокрема, санкції запроваджені щодо білоруського АТ "Конструкторське бюро "Дисплей", сербської компанії AVIO CHEM, узбецької MVIZION, турецької Smart Trading Limited та китайських Asia Pacific Links Limited, Sinno Electronics Co., Limited та Xinghua Co., Limited.

Під санкції потрапили і російські виробники зброї та імпортери оборонної продукції, а також три суб’єкти, які підтримують мережу ПВК "Вагнера", та чотири оператори суден "тіньового флоту", які Росія використовує для обходу накладених на нафтову галузь обмежень.

Окрім цього, Британія включила до санкційного списку 31 фізичну та юридичну особу із Росії, які пов’язані з розробкою та виробництвом БпЛА і частин ракет, а також імпортом і постачанням ключових електронних компонентів.

Нагадаємо, у понеділок, 4 грудня, Європейський Союз продовжив частину санкцій проти Росії за порушення прав людини. Вони діятимуть до 8 грудня 2026 року.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 06.12.2023 15:06