Володимир Зеленський. Джерело: Офіс президента України

Зеленський ввів у дію Стратегію морської безпеки України: що це означає

Президент України Володимир Зеленський підписав указ, яким вводиться в дію рішення Ради національної безпеки й оборони щодо Стратегії морської безпеки. Її планують реалізувати разом із нашими партнерами.

Про це Володимир Зеленський розповів під час традиційного вечірнього відеозвернення.

"Сьогодні я підписав указ, який вводить у дію рішення РНБО щодо нової Стратегії морської безпеки України. Цей документ враховує безпекові зміни та новації, які ми забезпечили, зокрема, в Чорному морі, у розвитку наших сил", — зазначив він.

За його словами, це сучасна стратегія, яку Україна реалізовуватиме разом із партнерами.

"Найближчим часом я збираюсь обговорити з ними деталі цієї Стратегії морської безпеки України. З тими, хто так само, як і ми, бажає стабільної безпеки для своїх регіонів та всього світу. Я дякую кожному, хто допомагає! Дякую й усім працівникам наших державних інституцій, нашим воїнам, нашим спеціальним службам та усім представникам громадянського суспільства України, хто був залучений до підготовки Стратегії", — додав український президент.

Він також акцентував на роботі над тим, щоби цей тиждень став справді результативним у відносинах із партнерами.

"Я провів сьогодні нараду із зовнішньополітичною командою Офісу та МЗС. Потрібні сильні рішення партнерів, які дадуть змогу поставити цю війну на курс до її справедливого завершення. І я дякую кожному, хто демонструє відповідне лідерство. Чесне лідерство", — підсумував Володимир Зеленський.

Нагадаємо, що вчора президент України Володимир Зеленський ініціював законопроект щодо позбавлення державних нагород за популяризацію або пропаганду держави-агресора, а також за вчинення інших протиправних дій проти України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 17.07.2024 20:57