Фото: Facebook-сторінка Ігоря Жовкви

Зеленський заінтригував заявою про "важливі деталі" від Франції перед зустріччю з Макроном

Президент Франції Еммануель Макрон найближчим часом планує відвідати Київ. Також Париж готує для України нові варіанти підтримки у боротьбі з агресором.

Таку заяву зробив президент України Володимир Зеленський під час форуму "Україна. Рік 2024".  

"У нас нещодавно була зустріч з Еммануелем. Мені здається, дуже хороший сигнал щодо підписання договору про гарантії безпеки із Францією. Я думаю, що будуть ще деякі деталі, про які ми з ним домовились. Але я б хотів би, щоб вони йшли від нього", — сказав президент.

Зеленський додав, що Макрон незабаром планує відвідати Київ та анонсував "певні важливі деталі" щодо підтримки України з боку Франції.Також президент прокоментував допомогу Україні, яку надає Франція.

"Якщо казати про артилерію, Еммануель знає, що ми вдячні "Цезарям", вони гарно працюють. Кілька десятків систем ми очікуємо від французької сторони й партнерів. Ще є деякі речі, але про це вже, коли він приїде", — наголосив він.

Нагадаємо, 16 лютого, президент Володимир Зеленський та лідер Франції Еммануель Макрон підписали в Парижі двосторонню угоду про співробітництво у сфері безпеки. Вона передбачає надання Україні у 2024 році до 3 мільярдів євро військової допомоги.

Також Макрон запросив європейських лідерів до Парижа наступного тижня. Вони планують обговорити пропозиції щодо допомоги спустошеній війною Україні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 25.02.2024 18:48