Фото: Офіс президента

Зеленський зідзвонився із лідерами Франції та Республіки Корея: деталі перемовин

У вівторок, 14 травня, президент Володимир Зеленський провів телефонні перемовини із президентом Франції Еммануелем Макроном і президентом Республіки Корея Юн Сок Йолем.

У своєму Telegram-каналі Зеленський розповів, що головною темою для переговорів стала підготовка до Глобального саміту миру. Український лідер наголосив, що очільники обох країн підтвердили свою участь у заході, який відбудеться 15-16 червня у Швейцарії.

Водночас окремо із Еммануелем Макроном український гарант обговорив ситуацію на фронті. Також було розглянуто й оборонні потреби ЗСУ, зокрема: посилення ППО, додаткові системи артилерії, далекобійні засоби та снаряди.

"З Юн Сок Йолем говорили про розвиток двосторонньої взаємодії, створення системи гарантій безпеки для України та перспективи укладення відповідної двосторонньої угоди про безпекові гарантії", — додав президент.

Варто зауважити, що свою участь у Глобальному саміті миру також підтвердили Канада, Швеція та Люксембург. Такі заяви зробили премʼєр-міністри країн під час перемовин із Володимиром Зеленським 13 травня. 

Раніше Зеленський заявив, що країни-учасниці Саміту миру у Швейцарії розглядатимуть низку основних питань, які стосуються війни в Україні. Пріоритетним завданням стане повернення українських полонених з російської неволі.

Нагадаємо, канцлер Німеччини Олаф Шольц заявляв, що у саміті щодо України є велика перспектива та можливість змінити ситуацію. Зустріч політичних лідерів світу стане великим кроком уперед задля досягнення миру у світі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 14.05.2024 17:33