Фото: Офіс президента

Зеленський зустрівся із прем’єром Ісландії: деталі перемовин

У понеділок, 28 жовтня, у межах свого першого візиту до Ісландії президент Володимир Зеленський провів зустріч із прем'єр-міністром країни Б’ярні Бенедіктссоном.

Про це повідомив Офіс президента.

Зазначається, що під час перемовин український лідер розповів прем’єру Ісландії про ситуацію на полі бою, а також про досягнення нашої держави у виробництві безпілотних систем. До того ж Зеленський закликав Ісландію інвестувати в українське виробництво снарядів, далекобійних дронів і ракет та іншої зброї, а також приєднатися до коаліції укриттів.

Також президент розповів Бенедіктссону й про перекидання військових Північної Кореї до країни-агресорки Росії. Зеленський наголосив, що на тлі цього важлива рішуча реакція світу.

Зеленський зустрівся з прем’єр-міністром Ісландії

Фото: Офіс президента

Крім того, ще однією темою діалогу між Зеленським та Бенедіктссоном став вступ до Північноатлантичного. Зокрема, український лідер подякував Ісландії за підтримку нашої країни на шляху до НАТО та зауважив, що "запрошення України до Альянсу — перший пункт Плану перемоги, адже тільки це є єдиною гарантією тривалого миру".

"Ми захищаємо наші життя, наші домівки, наших дітей щодня. Але це не було б можливим без вашої сильної підтримки, підтримки кожного партнера. Ми дуже вдячні, але сьогодні ми маємо бути сильнішими, щоб зупинити Путіна. І це я хочу обговорити з нашими партнерами, з усіма союзниками. У нас є План перемоги, ми прагнемо його реальної підтримки", — наголосив Зеленський.

Нагадаємо, раніше під час свого вечірнього відеозвернення Зеленський заявляв, що цього тижня Україна буде проводити дуже активну роботу з партнерами щодо підтримки наших воїнів на фронті.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 28.10.2024 21:23