Володимир Зеленський. Джерело: Офіс президента України

Зеленський спрогнозував, чи можливе припинення вогню після виборів у США

Президент Володимир Зеленський переконаний, що двопартійна підтримка України залишиться, яким би не був результат президентських виборів у США. У будь-якому випадку Конгрес Сполучених Штатів, буде мати свій особистий вплив на війну. 

Таку заяву глава держави зробив в інтерв'ю The Times of India. Зеленський зокрема відповів на питання журналіста, чи можливо, що після виборів президента в США у листопаді можливе запровадженя режиму припинення вогню.

"Багато речей залежить від політики Сполучених Штатів Америки. Мені здається, що це не дуже глибокий аналіз, коли ми говоримо, що все залежить від виборів в Сполучених Штатах. Багато чого, але не все", — наголосив Зеленський.

Український лідер нагадав, що на початку повномасштабного вторгнення український народ вистояв за умов, коли не мав підтримки союзників, зокрема й США. Тоді, на думку Зеленського, єдність і міцність українського суспільства відбила атаку окупантів. "А деокупувати тільки своїми силами та своєю зброєю у нас би не вийшло. Принаймні, нам би це дуже дорого обійшлося з погляду людських втрат. І тому ми вдячні усім союзникам за допомогу. Але не все залежить від виборів в США", — сказав глава держави.

Зеленський зауважив, що політику держав змінюють не лише лідери: "Ми не знаємо, хто буде президентом. Але, безумовно, все одно, двопартійна підтримка України залишиться, і у будь-якому випадку, Конгрес Сполучених Штатів, з яким ми працюємо і напрацювали міцні стосунки, буде мати свій особистий вплив на цю війну. Незважаючи, хто буде президентом. Хоча, президент все одно буде формувати міжнародну політику, бо це його конституційний обов'язок".

Зеленський також зізнався, що якщо політика в США зміниться таким чином, що американці перестануть підтримувати Україну, то Києву, безумовно, буде дуже складно. "Але це якщо зовсім зміниться політика. Тоді й будемо думати, що з цим робити. Точно не зараз, і тільки тоді", — додав президент України.

Як відомо, президентські вибори у США відбудуться 5 листопада. Головна боротьба триває між кандидатом від Республіканської партії Дональдом Трампом і кандидаткою від демократів Камалою Гарріс.

Нагадаємо, що кандидат у віце-президенти США від Республіканської партії Джей Ді Венс заявив, що Україна повинна відмовитися від своїх територій, щоби закінчити війну з Росією. Його вважають одним із найближчих соратників Дональда Трампа.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 28.10.2024 13:21