Фото: Офіс президента

Зеленський зустрівся з королем Швеції: Офіс президента розповів подробиці

У межах візиту до Королівства Швеція президент України Володимир Зеленський і перша леді Олена Зеленська зустрілися з королем Швеції Карлом XVI Густавом та королевою Швеції Сільвією.

Про це повідомила прес-служба Офісу президента.

Зазначається, що український гарант у ході зустрічі висловив подяку Швеції за всебічну підтримку України в боротьбі за незалежність і територіальну цілісність.

"Високо цінуємо потужну допомогу Швеції за всіма можливими напрямами. Це вагомий внесок у боротьбу українців за свободу та європейське майбутнє", — наголосив Зеленський.

Також очільник держави відзначив підтримку з боку Швеції українських громадян, які були змушені шукати тимчасовий прихисток у цій країні, рятуючись від російської агресії. Окремо президент подякував королівській родині Швеції за велику увагу до потреб цих людей.

"Володимир та Олена Зеленські також розповіли про наслідки розв’язаної РФ агресивної війни й окремо подякували за гуманітарну допомогу шведської сторони постраждалим в Україні", — додали в ОП.

Зеленьський зустрівся із королем Швеції

Фото: Офіс президента

Нагадаємо, 19 серпня Володимир Зеленський разом із першою леді Оленою Зеленською перебуває з робочим візитом у Швеції. Зеленський наголосив, що першочергове завдання візиту — посилення українських воїнів на землі та в небі, розвиток двосторонньої співпраці, зокрема в ОПК, європейська інтеграція України та спільна безпека у євроатлантичному просторі.

Зауважимо, раніше Зеленський заявив, що Швеція та Україна домовилися про спільне виробництво та ремонт бойових машин піхоти CV-90. Шведські БМП будуть виготовлятися на території України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 19.08.2023 22:10