Фото: Вікіпедія

Українські пілоти розпочали випробування на шведських винищувачах Gripen

Президент Володимир Зеленський заявив, що українські пілоти розпочали випробування на шведських винищувачах Gripen. 

Про це гарант повідомив на прес-конференції за підсумками переговорів зі шведським прем'єром Ульфом Крістерссоном.

"Це гордість Швеції. Я впевнений, що Gripen можуть зробити нашу свободу значно більш захищеною. Тестові випробування Gripen за участі українців — наших пілотів, вже почалися. Сьогодні ми детально обговорили майбутні кроки щодо можливості відкрити тематику отримання шведських Gripen", — сказав Зеленський.

Водночас очільник держави зауважив, що ще буде порушувати питання передачі Україні літаків Gripen під час зустрічей із політичними представниками Швеції.

"Зустрічатимусь зі спікером парламенту, із представниками всіх парламентських політичних сил і порушуватиму це питання як одне з ключових", — наголосив Зеленський.

Нагадаємо, 19 серпня Володимир Зеленський разом із першою леді Оленою Зеленською перебуває з робочим візитом у Швеції. Зеленський наголосив, що першочергове завдання візиту — посилення українських воїнів на землі та в небі, розвиток двосторонньої співпраці, зокрема в ОПК, європейська інтеграція України та спільна безпека у євроатлантичному просторі.

Зауважимо, раніше Зеленський заявив, що Швеція та Україна домовилися про спільне виробництво та ремонт бойових машин піхоти CV-90. Шведські БМП будуть виготовлятися на території України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 19.08.2023 17:22