Фото: Офіс президента

Зеленський зустрівся з міністром оборони Литви: обговорили коаліцію з розмінування

У середу, 10 квітня, президент України Володимир Зеленський зустрівся з новопризначеним міністром національної оборони Литви Лаурінасом Кащюнасом. Це його перший візит до нашої держави на цій посаді. 

Про це йдеться на сайті Офісу президента.

Сторони обговорили міжнародну коаліцію з розмінування та розвиток співпраці у сфері оборонної промисловості. Гарант подякував за всебічну допомогу Литви та готовність підтримувати Україну. 

"Дякую за вашу підтримку, за все, що ви робите з початку повномасштабної війни. Знаю, що наші команди працюють над документом щодо безпекових гарантій. Очікуємо, що він закладе нове підґрунтя для посилення захисту наших держав", — наголосив президент.

Зеленський підкреслив, що українці особливо вдячні за фінансовий внесок Литви в реалізацію чеської ініціативи щодо купівлі артилерійських боєприпасів та за виділення коштів для партії дронів.

"Для України надзвичайно важливе ухвалення країнами-партнерами рішень щодо своєчасного й безперешкодного постачання вкрай необхідних видів техніки, озброєння та боєприпасів", — наголосив український лідер.

Під час зустрічі сторони також обговорили підготовку українських військовослужбовців та реалізацію реабілітаційних програм для поранених захисників.

Нагадаємо, Литва передала Україні бронетранспортери М577. Вони були доставлені 5 квітня.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 10.04.2024 15:44