Зеленський зустрівся з президенткою Єврокомісії: перші заяви

У вівторок, 9 травня, президент України Володимир Зеленський зустрівся у Києві з президенткою Європейської комісії Урсулою фон дер Ляєн. Вранці очільниця ЄК прибула до столиці, аби разом з українцями відзначити День Європи.

Про це у Telegram повідомив глава держави.

Володимир Зеленський зазначив, що відтепер 9 травня буде Днем Європи — у Європейському Союзі, а також в Україні.

"Сьогодні ми зустрічаємося в цей особливий день, тому що Київ — це ідеальне місце, щоб святкувати День Європи. Щодня хоробрий народ України захищає саме ті цінності, які є основою Європейського союзу", — написав Зеленський.

У Єврокомісії вважають, що рішення президента Зеленського зробити 9 травня Днем Європи в Україні є свідченням відданості захисту наших спільних цінностей.

"Україна перебуває на передовій захисту всього, чим ми, європейці, дорожимо — нашої свободи, демократії, свободи думки та слова. Мужність українського народу в боротьбі за європейські ідеали справді надихає. Разом ми продовжимо захищати ці цінності та будувати світле майбутнє для всіх громадян в Україні, Європі та за її межами", — прокоментувала прес-служба Єврокомісії зустріч у Києві.

Зазначимо, що протягом двох днів, а саме 8 та 9 травня, у Києві посилено патрулюватимуть вулиці міста. У ці поминальні дні поліціянти будуть стежити за правопорядком біля кладовищ.

Нагадаємо, раніше аналітики пояснили, чим нове свято — День Європи — особливе для українців.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 09.05.2023 14:32