Фото: Pixabay

Жили серед екскрементів й трупів тварин: у Франції засудили пару за утримання понад 160 котів і собак у жорстоких умовах

У Франції чоловіка та жінку засудили до одного року умовно за те, що вони утримували десятки тварин у жорстоких умовах. Йдеться про 159 котів та собак.

Як повідомляє BBC, торік поліція виявила, що тварини живуть у бруді, більшість з них зневоднена та страждає від недоїдання або заражена паразитами. За інформацією видання, вони проживали у квартирі площею 80 квадратних метрів.

У суді зазначили, що чоловік та жінка не дбали про котів і собак належним чином та виписали їм безстрокову заборону на утримання домашніх тварин. Рішенням суду подружжя зобов’язали виплатити понад 150 000 євро благодійним організаціям із захисту прав тварин.

Під час судового засідання власниця квартири заявила, що тварини були "любов’ю всього її життя", але вона "облажалася".

Також з висновків суду відомо, що під час психіатричного обстеження жінці діагностували "синдром Ноя" — так називають психологічну потребу людини рятувати тварин, навіть якщо вона не здатна робити це належним чином.

Видання додає, що поліція приїхала на виклик щодо суперечки у квартирі, в якій проживає 68-річна жінка та 52-річний чоловік та виявила десятки тварин у кожній кімнаті. За повідомленням поліції, по всій квартирі були екскременти тварин. Деякі з котів і собак згодом померли через погане самопочуття. Правоохоронці також повідомили, що слідчі знайшли у ванній кімнаті тіла двох котів та собак.

У BBC підкреслюють, що у 2014 році проти подружжя відкривали розслідування через те, що вони жили в студії площею 18 квадратних метрів з 13 котами та собакою.

Нагадаємо, торік у грудні в Києві неадекватний чоловік знущався зі свого собакиЗловмиснику загрожує до восьми років позбавлення волі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Lifestyle, 04.04.2024 15:11