Фото: ілюстративне. Джерело: Патрульна поліція Києва

Жили в антисанітарних умовах: на Харківщині жінка примушувала переселенців працювати за їжу

У Харківській області жінка змушувала переселенців працювати за їжу. Вона цілеспрямовано підшукувала людей, які через війну залишились без житла та обіцяла їм офіційну роботу на фермі.

Як повідомляє прес-служба Національної поліції, правоохоронці встановили, що жителька Харківського району обманом вербувала людей на залізничних, автомобільних вокзалах та ринках області.

Водночас завербовані люди, які через військову агресію Росії були вимушені залишити свої оселі та не мали грошей, легко погоджувались на пропозицію жінки. Своєю чергою підозрювана обіцяла нормований робочий день, заробітну плату, гідні умови проживання та триразове харчування.

"Натомість потрапляючи до фермерського господарства, люди жили в умовах, що не відповідають санітарним нормам, їжі не вистачало для мінімальних потреб", — наголошують в поліції.

У межах кримінального провадження, відкритого за ч. 2 ст. 149 Кримінального кодексу України (торгівля людьми), правоохоронці здійснили обшуки та встановили трьох потерпілих осіб. Ними виявилися 50 річна жінка та двоє чоловіків 59 та 56 років. Наразі слідчі повідомили мешканці Харківщини про підозру у торгівлі людьми (ч. 2 ст. 149 КК України). За цей злочин їй загрожує від п'яти до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нагадаємо, у березні на Миколаївщині поліція затримала чоловіка, який викрав восьмирічну дівчинку. Злочинець утримував дитину у схованці під землею. Дитину одразу ж забрали та відвезли до медичного закладу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 17.08.2024 03:28