Фото ілюстративне. Джерело: Інформатор

Житло переселенців будуть перевіряти: уряд встановив нові вимоги

Кабінет міністрів України встановив вимоги до тимчасового житла внутрішньо переміщених осіб (ВПО). Крім того, буде проведений моніторинг стану й облаштування помешкань. 

Про це повідомили в Мінреінтеграції.

"Сьогодні Кабмін схвалив постанову, яка затверджує Порядок функціонування місць тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб. Він вперше визначає механізм утворення й обліку таких місць, а також мінімальні вимоги для життєзабезпечення ВПО",  йдеться у повідомленні.

Зазначається, що встановлюються вимоги до температурного режиму, мінімальної площі для одного ліжко-місця, обладнання кухнями, душовими чи туалетними кімнатами, пральними машинами й іншим.

"Обласні, Київська міська військові адміністрації зобов’язані у шестимісячний термін привести умови місць тимчасового проживання у відповідність до затверджених стандартів", — повідомляють у Мінреінтеграції.

Крім того, рішенням уряду доручено цим військовим адміністраціям провести моніторинг стану й облаштування місць тимчасового проживання. А також затвердити перелік таких місць на території відповідної області. Надалі такий моніторинг буде проводитися один раз на шість місяців. 

Зазначена постанова була розроблена за дорученням премʼєр-міністра Дениса Шмигаля на виконання Стратегії державної політики щодо внутрішнього переміщення на період до 2025 року.

Нагадаємо, у Волинській області у місті Ковель збудують житло для переселенців. Квартири повністю вмеблюють та укомплектують побутовою технікою. Зазначається, що буде реалізовано одразу два проекти — з реконструкції та будівництва нового житла. Зокрема, у рамках програми НЕФКО "Підтримка ЄС для нагальних потреб розміщення внутрішньо переміщених осіб в Україні", реконструюють адмінбудівлю та учбово-побутовий корпусу. Вже підписаний договір з підрядником на суму у мільйон євро.

Додамо, раніше повідомлялося що внутрішньо переміщені особи можуть отримати безкоштовне тимчасове житло в Київській області. Квартири пропонують у трьох населених пунктах неподалік від столиці.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 01.09.2023 14:58