Колаж TrueUA

Житомирщина уникала застосування графіків відключень електроенергії: оприлюднено наслідки

Протягом певного проміжку часу Житомирська область не застосовувала графіків відключень електроенергії. Це відбувалось попри розпорядження "Укренерго".

Відповідну заяву в ефірі телемарафону зробив очільник Державної служби енергетичного нагляду Руслан Слободян.

"Житомирську область ми поїхали перевіряти невипадково, адже отримали сигнали — звернення громадян і дані від "Укренерго", що там щось не зовсім правильно відбувається", — сказав посадовець.

Слободян наголосив, що під час перевірки стало відомо, що диспетчерська служба Житомирських електромереж звітувала "Укренерго" про застосування графіків відключень електроенергії, але насправді не всі черги були пущені в дію.

Це, як зазначив глава Держенергонагляду, призвело до того, що навантаження на електромережі регіону не знижувалось або знижувалось суттєво, що йшло в розріз із розпорядженням "Укренерго".

"Енергосистема ще не повністю автоматизована, тому велике значення відіграє й людський фактор. Однак контроль з боку держави присутній, і ми вживатимемо заходів щодо тих, хто допустив порушення", — резюмував Руслан Слободян.

Варто зазначити, що голова Держенергонагляду Руслан Слободян 16 липня заявив, що ситуація з електропостачанням в Україні має покращитися найближчим часом. Цьому сприятиме поступове спадання спеки, що зменшить навантаження на енергосистему та нормалізує її роботу.

Нагадаємо, 19 липня Державна інспекція енергетичного нагляду України заявила, що у Житомирській області виявили порушення, пов'язані зі справедливим розподілом електроенергії. Зокрема, диспетчери часто ігнорували команди "Укренерго" та не вимикали світло споживачам.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 20.07.2024 22:19