Фото: росЗМІ

Журналісти дізналися, як Путін вирішив напасти на Україну: що стало "останньою краплею"

Російський диктатор Володимир Путін ухвалив остаточне рішення про повномасштабну війну з Україною наприкінці лютого — на початку березня 2021 року. За три місяці до війни вже обговорювався розподіл України.

Про повідомляє російське видання "Верстка".

За інформацією джерела, 12 липня 2021 року сайт Кремля опублікував статтю російського диктатора Володимира Путіна "Про історичну єдність росіян та українців". За даними видання, стаття змінювалася багато разів, і в одному з варіантів була пряма загроза можливості розпочати війну. Але до остаточного варіанту загроза не потрапила.

Особа, близька до адміністрації диктатора, розповіла, що в грудні, за три місяці до повномасштабної війни, вже обговорювали, як ділитимуть Україну між великими корпораціями. За розвиток кожного регіону, за задумом, мала відповідати одна з державних або близьких до Кремля приватних корпорацій.

Три джерела, близькі до російського президента, підтвердили, що санкції проти каналів кума Путіна Віктора Медведчука стали "останньою краплею" у рішенні Путіна готуватися до так званої "спецоперації".

"Рейд, коли у нього відібрали телебачення і покалічили його партію, дуже розлютив Путіна. Він сприйняв це як особистий напад", — розповів один зі старих друзів російського президента.

Водночас Путін не радився з Медведчуком, коли ухвалював рішення про війну з Україною. Він також не обговорював це ні з ким іншим. Єдиною людиною, яка мала постійний доступ до Путіна, був його друг — бізнесмен і банкір Юрій Ковальчук.

Два джерела підтверджують, що Ковальчук відіграв вирішальну роль у рішенні російського президента вступити у повномасштабну війну. Під час пандемії лише Юрій Ковальчук не залишав резиденцію Путіна, щоб уникнути карантину.

"Він не розумів, у якому стані знаходиться армія, і йому було цікаво. Він вірив, що Путін знає щось, чого не знає він, і він справді думав, що станеться щось не набагато серйозніше, ніж анексія Криму", — каже один зі старих друзів Путіна.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що російське військове командування, ймовірно, намагається переконати Володимира Путіна перейти до оборони. Окупанти нервують через загрозу контрнаступу України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 25.04.2023 20:57