Фото: NY Post

ЗМІ опублікували першу інформацію про підозрюваного у замаху на Трампа

Зловмисник, який вчинив спробу вбивства колишнього президента США Дональда Трампа 13 липня, був упізнаний як 20-річний Томас Метью Крукс. Наразі ФБР не встановило мотивів стрільця.

Про це повідомляє The New-York Post.

Як зазначає видання, Метью Крукс із Бетел-Парку, штат Пенсільванія, завдав кілька пострілів (один з яких потрапив Трампу у вухо) на мітингу просто неба в Батлері, недалеко від Піттсбурга. Джерела повідомили, що Крукса посадили на дах виробничого підприємства, розташованого більш ніж за 130 ярдів від сцени на території Butler Farm Show.

Він був убитий снайперами Секретної служби. На місці події була знайдена гвинтівка типу AR.

Як зазначає CNN, ФБР заявило, що "близьке" до встановлення особи стрільця, який вчинив замах на колишнього президента Дональда Трампа під час мітингу у Пенсільванії. Кевін Ройєк, спеціальний агент, який очолює відділення ФБР у Піттсбурзі, заявив на прес-конференції в суботу ввечері, що агентство близьке до встановлення особи стрільця, але на цей час не розголошує його ім'я.

Влада заявила, що у підозрюваного не було при собі посвідчення особи, що уповільнює процес. Ройєк сказав, що вони проводять біометричне підтвердження, а також тестують ДНК стрілка та вивчають фотографії.

Підполковник поліції штату Пенсільванія Джордж Бівенс заявив, що вони планують опублікувати інформацію про причини затримок у встановленні особи стрільця.

"У нас є один заздалегідь ідентифікований стрілець, але ми не зупиняємось на цьому. Ми відстежуємо велику кількість інформації. Мине деякий час, перш ніж ми зможемо остаточно відповісти на це питання", — сказав Бівенс, коли його запитали, чи це було нападом одинаки.

Ройєк додав, що ФБР поки не встановило мотиву стрільця.

Замах на Дональда Трампа: що відомо

Під час виступу 45-го президента Сполучених Штатів Америки Дональда Трампа у Батлері, штат Пенсільванія, 13 липня пролунали звуки пострілів. Сам він упав на землю, після чого Агенти Секретної служби допомогли йому підвестися та вивели зі сцени. Журналісти вказують, що він, йдучи зі сцени, підняв кулак і кричав у відповідь натовпу. На його обличчі помітили кров. Трампа посадити в автівку та повезли з місця події.

За непідтвердженою інформацією, на Дональда Трампа було скоєно замах. Куля нібито пройшла за кілька сантиметрів від голови й зачепила вухо. Сам Трамп, за даними NYT, почувається добре й перебуває під наглядом лікарів. Його представник Стівен Чунг заявив, що колишній президент "в порядку".

Білий дім повідомив, що президента США Джозефа Байдена поінформували про те, що сталося на мітингу Трампа в Пенсільванії.

Одна людина загинула під час стрілянини, повідомляє місцевий телеканал WTAE. Окружний прокурор Батлера Річард Голдінгер повідомив агентству Associated Press, що стрілець був убитий. Крім того, за його словами, загинув щонайменше один учасник передвиборчого мітингу Трампа.

Нагадаємо, президент Сполучених Штатів Америки Джон Байден відреагував на інцидент зі стріляниною у Батлері, що у штаті Пенсільванія, під час виступу Дональда Трампа. Американський лідер подякував Секретній службі за те, що його опонента на осінніх президентських виборах доставили в безпечне місце. Крім цього, Байден закликав засудити замах.

Згодом кандидат у президенти США від республіканців Дональд Трамп вперше виступив із заявою, прокоментувавши замах, який був вчинений на нього під час мітингу у штаті Пенсільванія. У соцмережі Truth Social Трамп заявив, що отримав поранення у верхню частину правого вуха. Політик також наголосив, що втратив багато крові.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 14.07.2024 07:47