Фото: ілюстративне Джерело: соцмережі

ЗМІ: Після вибухів в окупованому Мелітополі зникло світло, вода та інтернет

У неділю, 7 липня, в окупованому Мелітополі Запорізької області прогриміли вибухи. Попередньо атака прийшлась по аеродрому та в районі Автоквітроліту, де загарбники облаштували військові бази.

Про це повідомляє "РІА Південь".

За даними джерела, перший вибух стався близько 14:00, його чули на південній околиці Мелітополя. Згодом потужні вибухи прогриміли на летовищі та в районі Автоквітроліту, де окупанти зберігають озброєння.

Над містом здіймався густий дим одразу в трьох локаціях. "Ймовірно, щонайменше три ракети влучили точно в ціль", — зазначає джерело.

Також жителі Мелітополя повідомляли про три вибухи біля села Привільне, що розташоване у Мелітопольському районі.

Вибухи в окупованому Мелітополі підтвердив підозрюваний у державній зраді самопроголошений "глава міста" Володимир Рогов.

"По цьому місту Запорізької області бойовики ЗСУ завдали ракетний удар п'ятьма ракетами HIMARS", — написав він та додав, що всі п'ять ракет начебто збила російська ППО, а пожежа почалась у місцях падіння уламків.

Згодом Рогов заявив про повторний "потужний вибух" у Мелітополі.

У Мелітополі немає електроенергії

Як зазначає "РІА Південь", увечері в неділю знеструмлено майже всі райони Мелітополя. Також немає постачання води та спостерігаються перебої зі зв'язком, а практично у всіх абонентів зник інтернет.

Рашисти пізніше відзвітували, що їм вдалося в деяких районах відновити подачу електроенергії, проте містяни пишуть, що після включення світло знову згасло, пише "РІА Південь". У місті не працюють світлофори, закрилися магазини. Схожа ситуація і в Мелітопольському районі. Там у більшості населених пунктів також немає електропостачання та води, зник мобільний зв'язок.

Нагадаємо, Служба безпеки України заочно оголосила підозру очільнику так званої "адміністрації" тимчасово окупованої Запорізької області Євгену Балицькому. Щодо нього розпочали нове кримінальне провадження.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 07.07.2024 22:28