Фото: скріншот з відео

Зміна стратегії щодо звільнення Криму: Данілов пояснив свою заяву

Керівництвом країни буде розглянута стратегія деокупації Криму. Це необхідно з урахуванням тих обставин, які на цей момент відбуваються на території України.

Таку заяву зробив секретар РНБО Олексій Данілов в ефірі національного телемарафону.

"Я хочу звернути увагу у 2021 році 24 березня вийшов указ президента Володимира Зеленського "Про стратегію деокупації автономної республіки Крим і міста Севастополь". Там де ми вперше, починаючи з 2014 року відпрацювали всі моменти та первинна пропозиція була розв'язувати це питання політико-дипломатичним шляхом", — йдеться у заяві.

Данілов пояснив, що так записано в нормативно-правових документах, які діють на сьогодні. За його словами, з урахуванням тих обставин, які на сьогодні відбуваються на території України, треба обов'язково розглянути цю стратегію, внести до неї відповідні зміни, проголосувати на засіданні РНБО за ці зміни. Далі президент має видати або новий указ, або внести зміни до стратегії яку приймали раніше.

"Нічого конспірологічного немає, ми працюємо з відповідними документами, аби вони відповідали інтересам нашої країни та відповідали інтересам громадян нашої держави", — додав секретар РНБО.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що Збройні сили України намагатимуться від'єднати Крим від материкової Росії під час контрнаступу. Головною метою наших військ є деокупація усіх територій.

Крім того, екс-командувач сухопутними військами США в Європі генерал Бен Годжес поділився картою із прогнозованими ударами по військових об'єктах росіян в Криму, які допомогли б ЗСУ пришвидшити повернення територій. Годжес вважає, що на початковому етапі найбільш ефективним буде завдавання ударів великої дальності. Вони допоможуть зробити півострів непридатним для подальшого перебування ворожої армії.

А от генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, коментуючи можливість силового повернення Україною Криму, вказав, що війна, яку розв'язала Росія, повинна закінчитись за столом переговорів. Там Україна повинна сама ухвалити рішення про прийнятні для неї умови.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 02.03.2023 22:14