Фото: скріншот з відео

Знатно "підгоріло": Слідчий комітет Росії відреагував на заяву Німеччини про арешт Путіна

У Росії відреагували на заяву Німеччини щодо можливого арешту президента Росії Володимира Путіна через рішення Міжнародного кримінального суду. У відповідь можуть порушити справу проти німецького урядовця.

Про це повідомляють пропагандистські ЗМІ.

Міністр юстиції Німеччини Марко Бушманн в інтерв'ю виданню Bild запевнив, що виконає ордер на арешт президента Росії Володимира Путіна, якщо він ступить на німецьку землю. У Росії на цю заяву відреагував Слідчий комітет. Голова СКР Олександр Бастрикін доручив дати "правову оцінку" заявам міністра юстиції ФРН про арешт диктатора Путіна.

"Голова СК Росії доручив центральному апарату відомства в рамках проведеної перевірки дати необхідну правову оцінку висловлюванням міністра юстиції ФРН про виконання незаконної вимоги Міжнародного кримінального суду про арешт громадян РФ на території Німеччини", — йдеться в повідомленні.

Що відомо про рішення суду в Гаазі

Міжнародний кримінальний суд видав ордери на арешт диктатора Володимира Путіна та уповноваженого президента Росії з прав дитини Марії Львової-Бєлової.

Очільник Офісу генпрокурора України Андрій Костін заявив, що російський президент Володимир Путін має офіційний статус підозрюваного у скоєнні міжнародного злочину — незаконної депортації та переміщення українських дітей. Тепер Путіна мають заарештувати за межами Росії та передати до міжнародного суду.

Також повідомлялось, що можливість перебувати в інших країнах світу для російського диктатора Володимира Путіна тепер стала проблемною.

Відзначимо, що у Міністерстві зовнішніх справ Росії відреагували на видачу Міжнародним кримінальним судом ордера на арешт президента РФ Володимира Путіна. Там заявили, що для них такі документи не мають жодного значення.

Нагадаємо, президент Зеленський відреагував на історичне рішення щодо Путіна. Відповідальність російського диктатора Володимира Путіна розпочнеться з видачею ордера на його арешт.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першим

Світ, 19.03.2023 12:59