Скріншот з відео

Знищення літака під Челябінськом: у ГУР показали, як горить ворожий Су-34 (відео)

У ніч на 4 січня на аеродромі "Шагол", що поблизу Челябінська, згорів винищувач-бомбардувальник Су-34. У Головному управлінні розвідки показали ефектне відео загоряння ворожого літака.

Відповідне повідомлення з'явилось у Telegram ГУР.

"Головне управління розвідки Міністерства оборони України інформує: у ніч на 4 січня 2024 року на російському аеродромі "Шагол" (м. Челябінськ) згорів тактичний бомбардувальник Су-34. Бойовий літак належав до складу авіаційного полку 21-ї змішаної авіадивізії ПКС ЗС РФ", — йдеться у повідомленні розвідників.

У відомстві також іронічно заявили, що "причини займання літака уточнюються". Водночас розвідники показали ефектні кадри знищення Су-34.

Що відомо про аеродром "Шагол"

Військовий аеродром "Шагол" розташований поблизу російського міста Челябінськ. На ворожому летовищі базується 108 тренувальний авіаполк Челябінського авіаційного училища та Другий змішаний авіаполк 21 змішаної авіадивізії повітряно-космічних сил Російської Федерації.

Нагадаємо 22 грудня Сили оборони знищили три російські винищувачі-бомбардувальники Су-34. Окупанти недорахувалися літаків на Південному напрямку. Речник Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат заявив, що це була блискуча операція. Окупанти намагалися підлетіти ближче для ударів по бійцях Збройних сил України, але зазнали невдачі.

Раніше президент України Володимир Зеленський заявив, що можливість України збивати російські винищувачі — це один із ключів до справедливого завершення війни з Росією. Він показав, наскільки дієвим стало посилення нашого повітряного щита.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 04.01.2024 14:13