Андрій Демченко. Джерело: ДПСУ

Зросла кількість в'їздів до України: у ДПСУ розповіли, як змінився пасажиропотік на кордоні

Пасажиропотік на українських кордонах залишається стабільно високим. Водночас з кінця липня та у серпні зафіксовано зростання кількості громадян, які перетинають кордон на в'їзд в Україну.

Про це в ефірі телемарафону повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко.

"Пасажиропотік й далі залишається досить високим. У будні це десь 120 тисяч осіб за добу, у вихідні 140-150 тисяч. Але ще починаючи з кінця липня й протягом серпня все ж таки більше днів, коли громадяни перетинають кордон більше на в’їзд в Україну, ніж на виїзд", — наголосив він.

Так, за його словами, в червні з початком літнього сезону основна перевага йшла на виїзд з України.

Раніше, а саме 22 серпня, Демченко повідомляв, що Збройні сили Україні повністю контролюють кордон з Республікою Білорусь. Зокрема, провокацій з боку сусідньої держави не зафіксовано, проте загроза залишається актуальною через вплив Москви на Мінськ.

"Треба розуміти, що наші розвідники постійно спостерігають за тим, що відбувається на території Білорусі, щоб оперативно реагувати на можливі загрози. Загалом, цей напрямок залишається загрозливим, оскільки Білорусь продовжує бути під впливом Росії, яка може тиснути на Мінськ для більш масштабної участі у війні проти України", — зазначав він.

Нагадаємо, десятьох українських перевізників відключили від системи "Шлях"Обмеження будуть діяти протягом трьох місяців.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 23.08.2024 10:59