Фото ілюстративне. Джерело: ДПСУ

До правил перетину кордону внесли зміни: документи перевірятимуть по-новому

Прикордонники перевірятимуть дані про громадян з усіх електронних реєстрів і баз за спеціальним електронним дорученням. Таке нововведення тепер застосовуватимуть в українських пунктах пропуску.

Про це повідомив постійний представник Кабінету міністрів у Верховній Раді України Тарас Мельничук.

Таким чином український уряд вніс чергові зміни до Порядку надання Держприкордонслужбі та виконання нею доручень уповноважених державних органів щодо осіб, які перетинають державний кордон.

Для перевірки документів прикордонники зможуть отримувати за дорученням в електронній формі необхідну інформацію про громадян із різних державних реєстрів та баз. Це також може стосуватися інформації з обмеженим доступом.

Зазначається, що відповідальність за таке доручення та вірогідність інформації, яка внесена в реєстри стосовно кожного громадянина, несе ініціатор доручення.

Зміни у перетині кордони систематично вносить Кабміном із метою підвищення ефективності роботи прикордонних пропускних пунктів, а також недопущення вчинення злочинів стосовно незаконного в'їзду на територію України або виїзду з неї.

Нагадаємо, 18 липня речник ДПСУ Андрій Демченко розповідав, що після запровадження нових правил для перетину кордону військовозобов'язаними, згідно з якими надання військово-облікового документа для виїзду з України стало обов'язковим для всіх чоловіків віком від 18 до 60 років, Державна прикордонна служба не фіксує збільшення загальної кількості відмов чи інцидентів, пов'язаних із цим.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 09.08.2024 17:09