Наслідки обстрілу Києва. Джерело: ДСНС

Зросла кількість жертв унаслідок російського обстрілу Києва: інформація станом на ранок (фото)

Станом на ранок вівторка, 9 липня, в Києві внаслідок ракетного удару 27 загиблих і 117 постраждалих. Серед загиблих — четверо дітей.

Про це повідомив начальник Київської міської військової адміністрації Сергій Попко.

"Під час нічних розборів завалів у Шевченківському районі міста знайдено тіло хлопчика. Внаслідок учорашньої ворожої атаки по Києву загинули 27 осіб, серед них 4 дитини, 117 — постраждали, 7 осіб врятовано", — уточнили в Державній службі з надзвичайних ситуацій України.

Рятувальники додали, що досі триває ліквідація наслідків на трьох локаціях. На місцях подій залучено 377 рятувальників і 76 одиниць техніки ДСНС.

Учора міністр внутрішніх справ Ігор Клименко наголошував, що аварійно-рятувальні роботи у київській лікарні "Охматдит" триватимуть протягом усієї ночі. За його словами, Національна поліція забезпечила цілодобову охорону пошкодженого медзакладу. Він також заявив, що загалом у понеділок вдалося у короткі терміни перевезти понад 100 важкохворих дітей.

Обстріл Києва 8 липня: що відомо

Під час масованого обстрілу Києва в понеділок, 8 липня, російські окупанти запустили ракети в різні райони столиці України, де лунали вибухи та відбулися влучання в об’єкти громадської інфраструктури.

Серед об’єктів, у які влучили російські терористи під час атаки на столицю — дитяча лікарня "Охматдит". Там тривають рятувальні роботи, люди допомагають розбирати завали.

Окрім того, під час масованого обстрілу Києва російські терористи поцілили по житловому будинку Шевченківського району. За словами міського голови Віталія Кличка, внаслідок удару пошкоджені підʼїзди. Один під'їзд зруйновано. 

У Голосіївському та Шевченківському районах столиці були зруйновані або пошкоджені три трансформаторних підстанції ДТЕК. Також пошкоджень зазнали електромережі.

У другій половині дня ворог здійснив повторну атаку на столицю. Падіння уламків зафіксовано у Дніпровському районі столиці. Відбулося часткове руйнування будівлі медичного центру. Відомо про загиблих та травмованих. 

Нагадаємо, що в Києві вівторок, 9 липня, оголосили День жалоби за загиблими внаслідок російської ворожої атаки по місту. За словами Віталія Кличка, цього дня приспустять прапори на всіх комунальних будівлях міста. Також рекомендовано приспустити стяги на будівлях державної та приватної форм власності.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 09.07.2024 08:35